Bedrijven

De diensten van Beter Werken

Beter Werken met werving & selectie biedt de volgende diensten op het gebied van werving & selectie.

Werving&selectie
Uw organisatie is niet ingericht op het werven en selecteren van personeel óf u wilt zelf niet werven. Beter Werken met werving & selectie neemt u het werk uit handen en gaat op zoek naar de kandidaten, die nauw aansluiten bij uw zoekprofiel.

Recruitment
U heeft een grote instroombehoefte en Beter Werken werving & selectie levert u de mogelijkheid om recruiters op afstand in te zetten met eventueel advies hoe u het recruitmentproces kunt organiseren.

De aanpak van Beter Werken

Werving&selectie
Beter Werken met werving & selectie is de specialist met een local-for-local netwerk waarmee we lokaal gekwalificeerd personeel beschikbaar krijgen. Dit doen we op een persoonlijke manier. Daarnaast searchen onze gespecialiseerde recruiters op geselecteerde job boards met gebruikmaking van tech-smart-search technieken.

De 6 stappen van Beter Werken met werving & selectie:

Stap 1: De intake
De werving&selectie van het juiste personeel begint met een interview met de opdrachtgever. We brengen in kaart welke kwalificaties en competenties de medewerker moet hebben om succesvol in uw bedrijf te werken.

De volgende vragen zijn hierbij belangrijk.

  • Wat zijn de werkzaamheden?
  • Welke competenties, opleiding(en) en ervaring moet de medewerker hebben?
  • Welke bedrijfscultuur en waarden spelen een belangrijke rol?
  • Hoe ziet uw huidige team eruit en welke kwaliteiten bezitten zij?
  • Welke primaire – en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn van toepassing?
  • Wanneer is iemand succesvol?
  • Welk profiel en karakter heeft de best functionerende medewerker?

 

Stap 2: De zoekopdracht
Op basis van het interview maken we een zoekprofiel. Met dit profiel gaan we op zoek naar de geschikte medewerker voor uw onderneming. We hebben ca. 4 tot 6 weken de tijd nodig om geschikte kandidaten te werven en te selecteren voor u. Vervolgens vinden de gesprekken met de top 3 kandidaten plaats met vertegenwoordigers van de klant.

Stap 3: De zoekaanpak
Met het ideale profiel bepalen we de zoekaanpak op maat. We bepalen de strategie en de juiste inzet van media, search en ons lokale netwerk om de juiste kandidaten te bereiken. De kandidaten zijn zowel actief als passief opzoek naar een nieuwe baan.

Stap 4: De selectie
Op basis van het zoekprofiel stellen we 2 tot 3 geschikte kandidaten aan u voor. Deze kandidaten zijn geselecteerd op basis van de eisen, die u stelt, passen bij uw bedrijfscultuur en zijn enthousiast over de functie en organisatie van de opdrachtgever.

Het selectieproces van Beter Werken met werving & selectie ziet er als volgt uit.

  • Selectie: Alle kandidaten, die reageren worden gescreend op basis van het functieprofiel en de eisen, die zijn bepaald met de opdrachtgever.
  • Interview: Gescreende kandidaten worden geïnterviewd met de STAR-gesprekstechniek om te kunnen vaststellen welke opleiding en werkervaring de kandidaten hebben. Ook kijken we specifiek naar de motivatie en waarden van de sollicitanten.
  • Referentie: bij twijfel trekken we referenties na van de kandidaten.

 

Stap 5: Organisatie
Beter Werken met werving & selectie draagt zorg voor een complete professionele organisatie van het werving&selectie proces. Op zo’n manier, dat de kandidaten tevreden zijn en een goed gevoel krijgen bij de manier waarop het werving&selectie proces voor de opdrachtgever verloopt. Dit proces wordt in de zoekopdracht beschreven.

Stap 6: De Evaluatie
Iedere opdracht wordt afgesloten met een evaluatie om de werving&selectie aanpak te evalueren.