Opleidingen

Opleiden van vakkrachten

Er is een groeiende vraag naar technisch- en logistiek personeel, maar er zijn nauwelijks kandidaten. Dat leidt tot fikse problemen. De groei van het vakgebied wordt geremd. Ook komt de concurrentiepositie van de Nederlandse industrie hierdoor onder druk te staan. Beter Werken gelooft daarom in het opleiden van vaktalent naar vakkracht en het creëren van talentpools.

Opsporen en binden van potentieel technisch talent

Als ondernemer en opleider richt ik me vooral op mensen met een goede motivatie, die in zichzelf willen investeren en graag en snel leren. Beschik je ook over de juiste competenties, dan ben je de ideale kandidaat. Ervaring leert ons, dat het belangrijker is wat mensen willen, dan wat mensen kunnen! Vandaar dat Beter Werken graag met mensen werkt, die weten wat ze willen. We helpen talenten om dit helder te krijgen.

Uit onderzoek in de technische sector blijkt dat voor techneuten met name de ‘uitdagende werkzaamheden’ een belangrijke factor zijn bij de keuze voor een nieuwe baan (70%). Ontwikkelmogelijkheden (58%) en salaris (50%) spelen ook een grote rol. Hier spelen we op in bij het opsporen en binden van potentieel technisch talent.

Beter Werken richt zich op verschillende doelgroepen

We richten ons op de groep, die net een vmbo-opleiding achter de rug heeft, de technici met werkervaring die hun kennis en ervaring willen vergroten of van richting willen veranderen. En op de groep mensen, die er later achter zijn gekomen dat het leren van een technisch vak hun droom is. Wij bieden die mensen in samenwerking met lokale ROC’s BBL-trajecten op maat. Met als doel: het behalen van erkende diploma’s op de MBO-niveaus 2 t/m 4 en relevante certificaten. Naast BBL-trajecten biedt Beter Werken ook specifieke vakcursussen en modulaire e-learning programma’s aan.

Alleen het resultaat telt

Beter Werken werkt resultaatgericht en maakt direct de koppeling met de praktijk. Vandaar dat we altijd opleiden in samenwerking met technische bedrijven. Onze vaktalenten gaan, tijdens de opleiding, direct aan het werk bij onze klanten en worden vakkundig begeleid door ervaren praktijkbegeleiders.

De begeleiders zijn actief aanwezig op de werkvloer en begeleiden onze leerling-vakmensen van de start van de opleiding tot het behalen van het diploma. Als aankomende vakkracht doe je ervaring op bij diverse opdrachtgevers en projecten.

Vakdiploma halen

Wil je jezelf verbeteren, investeren in je toekomst, je talenten aanspreken, je kennis en vaardigheden vergroten? In de Techniek of Logistiek kun je heel veel bereiken met de juiste diploma’s en certificaten op zak. Als constructiebankwerker, lasser, als elektrotechnicus, heftruckchauffeur of allround magazijnmedewerker.

Beter Werken is thuis in de Techniek en Logistiek in Zuidwest Nederland. Wij bieden je de kans om jezelf te ontwikkelen tot vakkracht door de combinatie leren en werken! Jij staat bij ons centraal en we zorgen voor afwisselend werk en opdrachten bij verschillende werkgevers.

Een vak leren bij Beter Werken betekent dat:

  • Jij en jouw talenten centraal staan.
  • Je als volwaardige collega mee werkt in de dagelijkse werkpraktijk.
  • Je een eigen praktijkbegeleider krijgt.
  • Je ervaring opdoet in verschillende bedrijven.
  • Beter Werken samen met jou investeert in jouw opleiding.

 

Aanmelden

Heb je een technische – of logistieke vooropleiding gevolgd en wil je jezelf verder ontwikkelen? Werk je al in de Techniek of Logistiek en wil je een bepaalde opleiding volgen? Meld je aan bij Beter Werken.  Kies voor leren met de nadruk op doen. Je draait als collega mee in de dagelijkse werkpraktijk en vergroot je kennis bij een ROC bij jou in de buurt. Je rondt je leer/werkbaan af met een erkend diploma